Стъпки за Купуване на Биткойн и друга криптовалута с дебитна карта от Битпанда

Имайки предвид, че повечето български банки напоследък не разрешават покупката на криптовалута с дебитна карта от Койнбейс (Coinbase) , а други борси често затварят регистрациите за нови клиенти, Ви предлагам един от най-достъпните начини за покупка, описан стъпка по стъпка.

Битпанда (Bitpanda) е борса за покупка на криптовалута подобна на Койнбейс, но с много повече възможности за разплащане. Освен с дебитна карта, монети могат да се закупят със Скрил (Skrill), Нетелър (Neteller), Банков трансфер и др. Уверете се че картата ви има 3D защита (ако няма, поискайте от банков служител да ви пусне услугата)

Регистрация в Битпанда – става бързо и лесно.

регистрация в битпанда

Влезте в пощата си и потвърдете регистрацията.

Верификацията става като изпълните няколко условия. Изпращане на снимка на документ за самоличност и доказателство за адрес (сметка от мобилен оператор, салдо на банкова сметка). Другата особеност е че ви трябва Международен паспорт за да е сигурна верификацията. На някои хора искат само лична карта, но на повечето паспорт. Крайната верификация става с видео разговор и отнема не повече от 1 – 2 минути. Няма нищо страшно. Сядате пред камерата с телефон, лична карта и/или паспорт до вас, когато сте готови и натискате бутона верификация с видео асистент. Може да го натиснете 24/7 – денонощно. Пред вас застава добре обучен асистент на битпанда. Той или тя ви казва че търгуването с криптовалута крие рискове, а вие отговаряте че знаете това. След това се иска да покажете документа за самоличност пред камерата. Изпращат ви SMS за потвърждение на телефонния номер и накрая ви снимат. Това е.

Вашият профил ще изглежда така.Верификация в битпанда

От тук нататък следва да изберете каква криптовалута искате да закупите. Примерът, който следва е с избрана монета – Биткойн и покупка с дебитна карта.

битпанда портфейл

Избирате Биткойн монета, покупка с карта Visa/Mastercard и натискате бутона Следваща стъпка (Next Step)

биткойн битпанда

Избирате и потвърждавате покупката с дебитна/кредитна карта.

дебитна карта битпанда

Следва да се съгласите с условията – имате на разположение 1 минута.

финализиране на поръчка битпанда

За допълнителна сигурност следва да потвърдите сделката чрез получаване на код. Може да изберете да получите този код чрез SMS или телефонно обаждане (двете опции са безплатни за вас). Избираме потвърждение с SMS.

SMS bitpanda

В рамките на 1 минута, получаваме SMS с код, който въвеждаме в полето и верифицираме.

sms bitpanda Следва да се въведат данните от картата, която ще ползваме. Задължително условие е тя да има 3D защита.

Карта данни битпанда

Това е. След натискане на бутона за потвърждение до 1 минута монетите ще са в Битпанда портфейла ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *