Как да си изтегля Биткойните?

Има няколко начина да обърнете вашите Биткойни във Валута и да теглите от банкомата до вас. Картите, които разглеждаме по-долу имат биткойн адрес. Пращате биткойни към адреса на картата и от там теглите фиат парите си. Доста банки в България не приемат плащания идващи от крипто борси и за това е нужно да си извадите карта.

Binancebinance –  Най- горещо препоръчваме карта от Binance. За да получите карта от борсата е нужно да сте 100% верифициран с лична карта, паспорт или шофьорска книжка. Картата ще ви бъде изпратена до адрес безплатно.

Bitpandabitpanda – Лесен, удобен и сигурен начин. Без верификация може да купувате до 50 евро дневно. След верификация с паспорт, лимитът е до 10000 евро. Работи с Биткойн (Bitcoin – BTC), Етериум (Ethereum – ETH), Даш (Dash), Лайткойн(Litecoin – LTC) и много други. Може да купите и теглите валута чрез Български Дебитни/Кредитни карти, чрез Скрил (SKRILL) и Нетелър (NETELLER) портфейли. Трябва да имате 3D защита на картата. Лесни стъпки за покупка с дебитна карта четете тук.

Cryptopay – за да си поръчате картата са ви необходими 15 евро, долари или паундове – според валутата която изберете. Доставката е безплатна. Екстрата, която имат е че може директно от тях да си купувате Биткойн.

Има следните такси:

  • 1% – такса за зареждане
  • $1 – месечна такса
  • $2,5 – теглене от банкомати в България
  • $3,5 – теглене от банкомати в чужбина
  • $1000 – лимит за транзакция, ако се верифицирате – Без лимит
  • $200 – лимит за теглене от банкомат за 1 транзакция, ако се верифицирате – Без лимит
  • $400 – лимит за теглене от банкомат на ден, верифицирани – $2000
  • $1000 – максимално зареждане на ден, за верифицирани – $20000
  • 2 тегления на ден максимално, за верифицирани – 5бр.

Revolut – За да поръчате  стандартна карта са ви необходими $10, но е с доста лимити. Бизнес картата ще ви струва €8 на месец .

Разликите са следните:

Двете карти правят безплатни банкови трасфери във 25 възможни валути. Със стандартната теглите до $200 на ден с 2% такса , а с премиум картата няма такса до $5000 на месец (ако надвишите сумата, таксата е 0,5%)

Coinbasecoinbase – Един от лидерите за бързи и сигурни плащания. Картата пристига бързо и е с ниски такси за прехвърляне и теглене от банкомат.

WireX – Картата струва $17. Може да я поръчате в 3 вида валути – евро, долар и паунд. Таксата за теглене от банкомат в България е $2,5 а от чужбина $3,5 или равностойността й в друга избрана валута. Месечната такса е $1. Няма такса за прехвърляне от биткойн сметката ви в WireX към сметката ви в избраната валута.

Xapo – За да поръчате картата ви трябват $20. Страхотното на тази платформа е че можете да купувате биткойн валута директно от техния сайт или от апликацията за телефон. Таксата за теглене от банкомат е е $2,5 а от чужбина $3,5. Ако изберете примерно карта със сметка в Долари ($) и поръчвате стоки или услуги в същата валута – няма такса. Ако обаче поръчвате в друга валута, например Евро (€), таксата е 3%. Няма лимит на сумите по транзакции, но има по тези в теглене от банкомат. От всички гореизброени карти, Xapo е с най-високи лимити. Лимита за теглене от банкомат еднократно е $1000, имате право на две такива тегления на ден.

Едно мнение за “Как да си изтегля Биткойните?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *